About Me

My photo
Shah Alam, Malaysia
I am Realistic, Confident, Happy, and Funny. but I have attitude problem of Temper. That's why i am still single. who can bear with my temper, please come forward. I'll consider u. I am indeed searching for my Mr. Right :) . Currently persuing my Degree of Fashion Design at UiTM Shah Alam. I am a Malay, Java, Bugis, Minang, Banja, and all kind of mixes. but in the end, i am just a Malay girl. I have a loud voice, so u don't need a speaker instead of having ME! :D Enjoy!

Saturday, 31 December 2011

Tahun Baru? Apakah?

Salam.
Annyeong.
Bonjour.


hai, tahun baru akan menjelang dalam kurang 12 jam lagi. 2011, dah bagi aku apa makna sepanjang ianya berlangsung setahun ini?
apa yang aku dah dapat, apa yang aku tak dapat, sbrg kekesalahn, sebarang kesukaan yg aku dah dapat dan tak dapat? hmmm, lagi banyak dapat ke tak dapat ye? meh aku nak list down sikit...


apa yang aku nak, aku dapat:
Korea!~
Kereta!~
Konsert 2pm!~

apa yang aku nak tapi tak dapat:
PAKWE!! *oh yg ni nmpaknye kne tunda lagi tahun dpn lah ye*
HP baru~ :(

apa yang aku tak mintak, tp dapat:
hurmm, yg ni kne fikir byk kali dulu.

apa yang aku tak mintak dan tak dapat:
dah aku tak mintak, tak dapat pun tak pelah kan? huhu


segala kegembiraan sepanjang 2011:
aku masuk SA, dapat kawan baru.
timba ilmu baru sb dah degree.
belajar lebih brdikari sb lect tak tunjukkan satu2 dah.
belajar jalan2 kat KL n SA ni. 
belajar jalan balik sendiri sb dah bawak kereta.
dapat jumpa orang KOREA!! *plg penting*


segala kedukaan 2011:
terpaksa tinggalkan kawan2 kat perak. n sekarang dah setahun x jumpa diorang. :'(
pointer aku jatuh sem lepas sebab bertukar angin. susah hidup kat SA ni..
kakak aku patah kaki 
abg aku operate kaki. *semua pasal kaki*
aku kena tendang dari kolej Seroja!
kena duduk rumah sewa. duit guna banyak! (minyak kereta, tol, makan best2) huhu
aku still tak dapat boyfriend. ni yg paling sedih kowt! umur dah 20. rase mcm bodoh loser je aku ni....


hidup aku sentiasa ada turun naik. sama lah semua orang pun. mana ada orang yang jalan hidup dia mendatar je. mesti tak seronok kan? macam orang tu tak merasa nikmat kehidupan sepenuhnya lah. gitu~
tapi aku tau, yang penting sekali. dalam keadaan apapun kita jalani hidup ni semuanya LILLAHI TA'ALA.

klw tak, mesti semua benda yang kita buat tak diberkati. :)

JADI! 
2012 adalah tahun membuka buku baru untuk tahun yang baru!
perangai nak berubah tu mcm susah lah sikit. sebab aku masih dalam semester yang sama. klw berubah tiba2 kang mcm pelik kang kawan2 aku.. huhu betul x?

tapi, buat masa ni aku tak rasa nak merubah perangai or whatsoever. sebab kalau sebab nilah aku tak dapat boyfriend, nk buat mcm mane kan? nmpak sgt lelaki tak suka perangai aku kan? hurmm, mcm kne pertimbangkan semula je.. hihi


ape2 pun aku harap dalam 2012 nanti aku akan ada masa depan yang cerah dalam hal ni. Amin.. 
akak aku tu pun macam tak lama lagi nak naik pelamin je. yelah org dah ade 'abg' lah katekan.. hik3~

klw jadilah akak aku kahwin tahun depan, kirenya tahun paling seronok lah!! 
lepas ni tak de lagi org nak tanye, "yg ni bila nak kahwin? jgn adik kahwin dulu sudah lah.." Choiii sgt makcik2 yg cakap cam tu tu. aku rasa cam nak sepuk2 je. huhu nasib baik org tua.. =)


so i really2 hope for a better year next year!
2012, PLS BE NICE TO ME! AND GRANT MY WISH PLS! PLS! PLS! PLS!


p/s: sape nak jadi pakwe aku?  hihi
p/s 2:  haii, tahun baru ni sambut tanpa parents lah~ :( sedih gila kowt!!!

sarang a.k.a. love
MissD

Tuesday, 27 December 2011

Special Entry:Boys Can Be Cute Sometimes!

Salam.
Annyeong.
Bonjour.

huh, it's been a long time!

*read title
ok, sebenarnye hari ni nak citer pasal 1 boy ni. jeng jeng! my brother lah! *aik, bkn kau anak bongsu ke? mne dtg adik plak ni?* oh, biaselah. adik angkat, bro!

1st contact dy dulu surat menyurat. yelah, zaman tak berapa nak maju katanye. handphone2 ni semua tak de lagi masa umur tu. *bukan mcm budak skrg

aku kenal budak ni masa aku form 4 *klw x silap* lama kan? mmg aku sayang adik aku ni *gile x sayang?*. huhu 

meh bagi profile sikit2.:
nama: Badri
umo: 19 thun.
pendidikan: UMPahang~
asal: kedah.

tu je, x boleh lebih2. kena audition dulu kalau nak jadi adik ipar aku. hehe
sebenarnye kitorang mcm dah terputus hubungan selama 1@2 tahun. tapi entah mcm mane, dia boleh jumpa aku balik kat facebook (ok, aku mengaku fb memberikan manfaatnye). lepas tu sambung kat twitter pulak. dialah follower pertama aku. huhu *thanks dik
skrg ni kitorg x guna fb utk tanye kabar~ twitter je *sb cm lagi best*



ok, so, skrg ni kitorg rancang nak jumpe 10hb ni sebab adik Bad nak balik kedah. transit kat pudu. so, byk masa dia. aku pun mmg dah lame rancang nak jumpa dia. so, masa ni lah yang best sikit. 
ok, sebenarnye x best pun. sebab 9hb tu aku baru lepas assessment. 11hb plak ade paper~ liberal pulak tuh. aduii~ akan ku luangkan sedikit masa semata2 untuk adik tercinta.. hihi (mmg aku syg sgt sebab adik aku yg 1st.) kirenye aku ni seorang kakak yang baik lah kan? hihi



tgok tu. nak jumpa tapi suruh aku belanje. mengade2 kan budak ni?
adehh, broke aq mcm ni.. huhu
duit xdak. tp nk kluaq. cam na? *dah loghat utara plak*



haa, siap nk buat muke comel lagi. katenye. lepas tu bila aku tanye 'comel ke?', dia merajuk plak. haha! kan ke comel tu *bagi aku lah* hahaa


bila aku kate aku minat lelaki korea. haha! kelakar lah budak ni. kalau ade depan mata aku, aku cubit2 pipi tu. hihi *ape ni?*

but unfortunately, my mom said that yang 9hb/10hb adalah tarikh pilihanraya *xtau plhnraye ape*. so, mesti KL jammed! or havoc time2 gitu kan? adehh. kesian adik aku.


teringin nak balik umah sgt dah tu. sabar je lah ye dik oi.. huhu




 mereng dah adik aku ni. sampai spongebob dengan patrick pun dah tak kenal. haha

anyway, akan ku luangkan sedikit masa untuk berjumpa dgn budak comel ni! tapi kalau KL havoc, tak dapek den nak nolong eh dik oi! huhu
sian kat dia. :D


p/s: sorry, gunakan name adik~
p/s 2: aku harap sgt dpt jumpa dia ni. :)


sarang a.k.a. love
MissD



Saturday, 17 December 2011

Hey Ladies!

Salam.
Annyeong.
Bonjour.






aku nak highlight kan yang num3 tu. 



hurm, mungkin betul jugak ayat ni. 
tak kiralah lelaki ke perempuan ke. kalau dah kawan lame sangat tu, nak jadi couple memang rase macam pelik. lainlah kalau kau terus berkenan memang nak jadikan awek. 

meh ambik contoh 2 orang kawan aku ni. *sorry friend! ni cerita baik punya. bukan kutuk2*

dulu mase 1 kelas, memang skandal habis! walaupun pada mulanya masing2 ade pasangan sendiri. tapi last2, aku yang terkejut bila diorang sendiri mengaku yang diorang dah couple! sweet sgt!~  *long story short, bebeh*

dari pendengaran aku, xpernah dgr diorang bahasakan diri 'kau aku', diorang panggil name je. sweet kan? pastu selalu buat keje same2, dtg kelas same2. balik kelas same2. pergi beli brg art same2. pendek kate semua same lah! *kecuali bilik* theeheeXD

mmg aku ambik diorang ni sebagai sweet kapel yang pernah aku jumpe lah. due2 same2 cute, same padan. same2 kurus! lols~

so, my point is. kwn aku yg laki ni memang jelas nampak yang dia bukan hanya nak berkawan dgn kawan pmpn aku ni. so, dia tau batas dia. and dapat pun kawan pmpn aku tu. best r diorang! salute!~


aku pulak? bile lagi? hurmm, tunggu jelah bulan jatuh ke riba. siapalah jodoh aku. huhu.






p/s: tahun depan mungkin giliran akak aku? x sabar nak tunggu berita baik!


sarang a.k.a. love
MissD

Ho and Ha and Spec!

Salam.
Annyeong.
Bonjour.


WARNING!
sesiapa yang mudah loya bila meluat, sila jgn teruskan bacaan anda! 


haa, ni aku suka2 jer.. huhu sebab aku tengah blurr and tetibe muncul 1 idea yang best! *blurr apenye lagi klw da jmpe idea??
anyway, hari tu aku ade 'curik' koleksi gambar kat google and i found this!

sweet nerdy Junho!~


aww, muka sgt suci lah! hihi dan selepas aku belek lame2 pic ni, tetibe aku teringat aku punya spek. *eh, aku memang rabun ye*
dan, bermulalah peng'edit'an sini dan sana.. 
maka keluarlah pic ni~~~~
V
V
V
V
V
V
V
V

haaa, cute couple isn't it? theeheeXD

geli? eh, aku dah bagi warning awal2 tadi kan? siapa suruh.. haha!
tak, bukan ape, nak bagitau korang yang junho pakai spek yg sama ngan aku lah!~
spek ni dah lame aku beli dgn harga eerrrr, aku boleh kate bawah rm20 je. BUT! this spec has a power lens yah! no kidding! woi, kalau takde power, what's the point of wearing it? 
aku ni bukan jenis yang suka sgt pakai spec. pakai pun mase dlm kelas je sebab x nampak board kat depan tu.
nampak sgt makin lame power aku makin naik!
org kate kalau rabun jgn pakai spec, nanti power makin naik. FYI, aku mula rabun sejak form3 *sebab cikgu sgt baik and letakkan aku kat belakang sekali jauh dr blackboard*.
tapi aku degil tak nak pakai spec walaupun mak aku dah behabis duit membelinya.
bila masuk U, barulah nak menghargai spec bila dah pandai beli spec murah and g tukar lens kat kedai spec.. hihi
1 way to save budget dear! kite kan student! :D
xfhm ke?

macam ni. kan kedai/booth yang jual spec murah2 and pelbagai kaler tu berlambak. pilih je mana yang berkenan. (nak beli 10 pown boleh. pemilik kedai tu mesti bersyukur ade 5 pelanggan macam korang, sebab diorang boleh terus bungkus kedai. hehe)
lepas tu, pergi kedai spec (yang real punye: focuspoint ke) untuk tukar lens/power ikut kerabunan korang.
and tadaa, spec baru lagi murah dah siap! :D
p/s: tanya dulu harga kalau tukar lens sebab kadang2 ada kedai yang sangat mahal!

yang hitam ni dah spec kedua aku. yang 1st dulu kaler putih. sebab cuti 4 bulan aku letak dlm beg and tak pernah pakai. akibatnya, patah bingkai. terbaik!
motif beli spec besar ala2 cerita Ku Milikmu tu? huhu 
sesuai ape dgn aku. lagipun senang. luas permandangan~ :D

tp kdg2 aku pakai gak spec ni sebab air-cond terlalu kuat mencucuk mata atau habuk *aku x mampu nak beli shades :'(*
ok, bukan tak mampu. aku memang dah aim dah nak beli shades tak kiralah harga berapa sekalipun asalkan berkenan di hati *bkn yg rm10 tu*. tapi bila sampai kedai, nanti mulalah, mahallah, duit ni aku boleh guna untuk benda lainlah apelah. last2 tak beli pun~

sebab aku pakai lagi ialah: ade org kate aku comel pakai spec! ahauw! *tp x taulah dia puji ke ade maksud lain. ermmm*
ok dah!~

tu je nak gtau. hikhik


p/s: sorry, aku bukan berniat nak menggedik or whatsoever~ :D



sarang a.k.a love
MissD.


Wednesday, 7 December 2011

Wordless Wednesday

-If U are a Student...
-No Car Please~

Preview Dramas and Movies

-Spy Myeongwol
-Dream High 2
-Mimpi Biar Sampai ke Bintang
- I am Married to this Guy
-Sila Jeles
-I am Crazy Kpoppers
- Sama dan Serupa
- 2PM Asia Tour Concert!!!
-Malaysia Boleh vs Taehaminguk
-4th Language and U?

Nae Saeng-il Yo!

Salam.
Annyeong.
Bonjour.



hah, berjaga di kala malam tahun ke 19 menutup tirai dan menggantikan tirai yang ke 20 yang baru.
WELCOME TO THE NEW WORLD DYA!!! *ape kes? aku bukan baru lahir*


sunyi je mlm ni teman aku. 
bersama lagu Winter Child by Suzy *yg aku dok replay byk2 kali*

oh, aku menitiskan air mata. betapa sedihnya hari ini. kerana aku telah berganjak tahun. aku harap umur yg baru ni akan berbuat baik dgn aku dan semuanya akan berjalan dgn lancar.

Ya Allah, permudahkan lah jalan hidup hambaMu ini. semoga aku mendapat keberkatan dariMu, Ya Allah.
my only wish is 'to get a namchin within this age!' or i will give up looking and let them come to me! *bkn mmg ni ke yg aku buat selama ni??*

aku nk kek! dan hadiah! of coz! entah sape lah yg sudi bg aku kan~ huhu

aku dah 20!! ommo! terasa tua sgt! perjalanan hidup aku masih jauh.  harap dapat aku teruskan dengan tabah. *oklah, x nak emo2 dah. bosan der!*



20, be nice to me yah!!


sarang a.k.a. love
MissD

Monday, 28 November 2011

I am Married.

Salam.
Annyeong!
Bonjour.


is that a shocking title? kekeXD

yeah, i've confessed my love to Junho! at last!!
when?
at the concert last Friday. lols!~
psst!: Junho is a member of 2PM

ok, i got a sore throat for a week *i think it will be* because i shouted his name all the time at the concert.
ahhh, my Junho got a nice VOICE! and he's Chic too!
handsome too! *of coz!*

and lastly, he's an OPPA!!~ XD
Nuneo Oppa!! 
saranghae!  

the thing i discovered bout him:
-he's funny! (most important thing)
-he's got voice of singing!
-he has the smiling-eyes which melt my heart!
-he's can act sexy.
he's talented!
-he's good-looking.
-he's nice and kind. *kowt?*
-love his word 'Chhyoo!'

pokoknya, he make me melt! yiaww!!

his smiling eyes is perghh!! irrestable!
his sexy side
cute side
fotogenik! true model.
nerd side
he got ABS too!!!! kyaaaa!~

*i got confused whether he is Junho or Rain!*


and i got something from my friend as a sign i'm a Junho's BIGGEST FAN!

1st, hp strap from s'pore! thanks to Kalyn!~

a drawing of Junho from Asyraff Dongsaeng! thank u very much! the word means: Adilia!!! i want to hug u *aww, cute!*
 and something i bought at the concert.
comel x my nuneo??!! XD

ohh, nan chua!! it feels like my life is totally complete! theeheeXD
nasib baik telah bertukar bias(members yg disukai) sebelum konsert hari tu. kalau tak, sia2 hilang suare lepas tu tukar bias. hihi
sorry Nichkhun, i've change my bias to Junho. eventhough we're married *in my dream*. and we even k***. ok that's it!

lepas ni kena mimpi Junho plak. kesian dia.. :D

p/s: nampaknye penyakit aku dah kornik! oh, Junho! tolonglah ubati diriku.. kekeXD


sarang a.k.a. love
MissD

Saturday, 26 November 2011

2PM Hands Up Asia Tour in Malaysia!

Salam.
Annyeong!!
Bonjour.



last night was the best night ever!~
the concert was superb!
aku sampai awal giler kot! dgn kwan2 yg baru kenal *hottest jugak!*
pukul 2 lebih dah sampai. 

1st, sign dekat board yang disediakan kat situ. sign tempat best punye. harap2 diorang bace lah.. keke
pastu, pegi beratur kat line free seating. sebab aku tak ada kawan yang seat sama. so, aku join lah budak2 ni kat free seating punya line. 

panas giler tengah hari tu. tapi tetiba je mendung macam nak hujan. ada uncle ambik kesempatan:
"raincoat! raincoat! satu rm2! sekarang murah. kalau dah hujan mahal. beli sekarang. beli beli beli."
kelakar lah uncle tu. aku and Adri tetipu dgn kata2 uncle tu and beli raincoat tu. masa tu Mun and Erin pergi uruskan hal diorang. 

masa tgh beratur sambil duduk tu, ada orang pass2 stiker 2pm. best giler! XD aku dapat 3 stiker. lepas Mun and Erin sampai beserta adiknya Syasya. giliran kitorang (aku and Adri) plak jalan2. nak cari makanan sebab lapar giler. jumpa burger je. jadik lah asal kenyang. 

jalan2 jumpa phone strap kayu gamba junho, Beli! 2 rm15. Adri beli 1 jugak.
then, aku beli tali tempat gantung kad matrik. ade tulisan hottest and 2pm. tu yang beli tu.. beserta gambar 2pm.
nak beli barang lain macam mahal je. satu rm10. kalau beli 3 dah rm30. bila fikir2 balik tak payah lah. huhu

back to our line, tengok diorang dah kedepan. sempit. sebab semua dah berhimpit nak dekat dgn pintu masuk. padahal baru pukul 4 macam tu. sambil makan, tgkap2 gamba. Erin cerita. ada makcik tu telefon anak dia:
"ha, mak dah sampai konsert ni. makanan semua mak dah masak. pandai2 sendiri lah ye."
kitorang tergelak giler punya. rock lah makcik tu! dia yang pergi bukan anak2 dia. XD

tapi memang ramai jugak makcik2 pakcik2 yang bawak anak2. budak paling kecik aku nampak macam 4/5 tahun macam tu. family cina. and i was like wow! bawak 1 family. kaya giler!
and we call them "hottest parents!" kekeXD

dekat pukul 5, semua orang dah berdiri macam gaya nak masuk dah. aku mula2 beratur jugak lepas tu aku teringat "woi, motif aku beratur sekali?"  hehe lepas tu terus keluar barisan. duduk kat tepi macam orang bodoh. sebab tak buat apa2. kawan2 semua dah beratur. 
tetiba Adri mesej. suruh ambikkan paster JUN.K yang dia nampak bertampal kat pokok pinang. kelakar je masa pergi ambik tu. semua orang pandang! buat tak tau je. ambik, bagi kat dia. 

masa diorang tgh beratur tu ttbe ternampak banner ''SAYA TAECYEON". aku kenal budak tu. tapi dia kat tengah2 lautan manusia tu. takkan nak jerit? malu lagi! theehee~

Kak Ima called ajak pergi makan dulu. kitorang pergi Sungei Wang naik monorail. 

masa nak balik tu, ramai orang. and semua orang dah start masuk stadium. dengar diorang jerit2 ingatkan dah keluar. tapi baru pukul 8pm. rupa2nya, diorang jerit bila iklan kat skrin besar tu. ada artis2 kpop yang lain, so diorang pun eksited lah jerit. wat suspen jer!

konsert start pukul 8.30. 
awal2 dah x ingat dunia. joget2 sambil duduk.
Kak Ima lah tukang rakam and camerawomannye.
aku joget2, nyanyi2. sambil layang2 kan lightstick (yg berharge 2 rm10. siang tu jual 1 rm10. siot giler!)

sejam lepas tu mula sakit2 pinggang, tekak mula sakit sebab asyik jerit2.
lagu yang aku tak hafal, aku rehat jap. hoho
tekak aku mula sakit sebab bila time junho nyanyi, aku jerit sekuat hati!
asyik panggil junho jer~ tapi dia tak pandang langsung! hukhuk T.T

last skali. diorang nyanyi semula lagu hands up. aku and orang sebelah dgn yakinnya berdiri dan maka terlompat2 lah kami. dah macam disco dah. tak ambik kisah orang belakang nampak ke tak. huhu mianhae!
tapi aku suka aksi yang aku buat tu sebab menarik pandangan Wooyoung!
dia pandang kitorang, lepas tu lambai2. lompat2 last skali buat 'saranghae' sign *yg buat <3 dgn tangan atas kepala tu* aku and budak sebelah jerit gila2 punya. SUKA kot! sebab dia nampak jugak kitorang yang agak jauh tu. hihi
wooyoung, kamsahae!!

hadiah konsert yang paling best walaupun tak dapat pegang 2pm or dapat rose diorang or dapat sweat towel diorang or dpt tshirt chansung! tu pun dah kira ok dari xde pape kan? kekeXD

closing talk diorang cakap pasal akan dtg lagi ke malaysia and they said we're the best hottest!
chansung tak reti nak cakap BI langsung. asyik cakap hangul dia je..
junsu's english is much better. mesti dia belajar BI tu. and sing "we'll be back!" with the hand sign (thumbs u)
taecyeon, as ever! the best pronounciation! said they will be back!
nichkhun, said they are lucky be apart of us. (patut nye kitorang yg ckp kitorang bertuah dpt jd sebahagian dr 2pm, sebab tanpa 2pm, hottest x wujud!)
wooyoung, said thanks a lot (in korean of coz)
and JUNHO! speaks malay! dia cakap "terima kasih! kami akan balik malaysia lagi". lol! manalah dia belajar cakap tu. balik? herm.. ada peluang jadi menantu mak aku tu (suami aku, nak?)! keke

aku balik dgn tersenyum sepanjang perjalanan. haii, bahagianya rasa. 
tak rugi kitorang pergi!

penat giler! sampai umah terus tidur! tak larat dah.
pagi tadi punye malas nak bangun! 
bila bangun, tangan aku sengal2 dr leher, ke hujung jari. semuanya sakit!
ni semua gara2 'PUT YOUR HANDS UP' banyak2.
hehe

sekarang aku masih sakit 1 badan! hadoii.. but still worth it! love it a lot!!
2pm nak dtg lagi, dpt pergi ke tak entah lah. huhu

dtg lg tau tahun depan!


p/s: Adri dpt pegang tangan Taecyeon! jeles dgn dia!


sarang a.k.a love
MissD

Saturday, 19 November 2011

Islamic Fashion Festival + Pavillion

Salam.
Annyeong.
Bonjour.


yesterday i was gone to JW Marriot Hotel in KL. 1st entering the hotel i was Wowed!! perghh, 5 stars hotel siott..


me and my friend went there by invitation from Miss B (they said). thanks to her, i can experience the 1st fashion show ever! *okay, 2nd time*. but this is the 1st for bigger eventlah kan.
and we got free food! and the meal supposed to be our lunch, but it turn out to be our Breakfast! coz we didnt have a breakfast beforehead. urghh! but the food was superb! friend rice + kimchi + (something i dont know) for the 1st round. 2nd round we're having Udon Mee. and it was nice taste. :D for the pencuci mulut, we're having a red bean soup with rice dumpling which i dont like the dumpling. huhu rase dia pelik. but Shera (my friend) liked it. tak sempat snap gmba food tu semua. busy sangat snap pic runaway tu.. hihi

oh ya, i was seating next to my ex-lecturer in Perak. oh, glad to see Pn. Hana there. :D nasib baik dia kenal muka aq yg cute nih! ahaks! 

and the runaway is good too. with a theme inspiration of Hang Li Po. the designers was from Malaysia and Indonesia (i dont know if there any from other countries, coz it was said that there were 7 countries were participating but i didnt hear any weird names other that malaysian and indonesian's name). some of them were awesome and some were errrr *sensored word*. but overall was good. i love Hatta Dolmat's! 

Hatta and his Finale
i cant featured all the pic. private and confidential.. hihi
ok, i we were seated next 2 table from the runaway. 
at first, we were seating far away at the back. but then, luckily someone we know a.k.a our senior come to us asked us to change seat. and oh God! so near to the stage! wehee! we can see clearer!. thanks senior! :D


the event finished at 2 pm (OMG, Hottest lah!) something. and we're off to Pavillion. sale is everywhere.. and i was like "Urgh! i dont have moneylah!". 

and then, we were starving like hell yeah! and grab some food at KFC. the cheapest fast food kan. bolehlah.
after that we went to Daiso and spent about an hour there and i bought something that can be used during the Concert day! yeay! let me finish decorating the thingie and i'll show u then. :D nothing much. 

after we all felt tired then only we got back. sleep all the way back in the bus without noticing we're arrived! haha! nyenyak gile tidur! 

anyway, yesterday was AWESOME!~

comel tak kami? hihi


sarang a.k.a. love
MissD

Thursday, 17 November 2011

Presentation Marathon.

Salam.
Anyyeong.
Bonjour.



oh my!~ this week is like HELL!!
i've suffered from a presentation marathon which is 2 in Wednesday and got 1 today. 

disasterous! 



this is for CTU.

this one for LIBERAL.

and this is for BEL.

ok, aku baru je perasan yang aku suka dark background. nampak elegant okeh. hihi
barulah ada semangat nak present macam nih.. 

the best presentation is for LIBERAL. i think. best3!~ hihi. sebab excited sangat cakap pasal Che Siti tuh.
CTU pown best jugak. paling tak best BEL sebab tajuk tak best lah! its okay coz the 2nd title i got a nice topic to tell the audience!~ huhu just wait for it another 2 weeks. :D

and should i say that i didnt tremble while presenting. yeah, it went very well.. and i think i've recover from stage fright. coz now i can say anything i want to say in front of the audience..

Proud to be me.. :D 
*ok, now i'm having a Narcissistic Personality Disorder!* XD


sarang a.k.a love
MissD

Sunday, 13 November 2011

Sama dan Serupa!

Salam.
Annyeong.
Bonjour.







the Heart of Seoul
*patung pegang tongkat kat belakang tu.*

 the see-through bridge (Times Square)

 the open space (Times Square)
*u can see my ZARA's boutique in both pic, if u zoom it.*

 NamDaemun (kot)

Doota



ok, actually the upper part of the pictures are in the Music Video of 2PM, Fly to Seoul. i found out about this MV long time ago. but apperently, while i'm watching this MV *again and again* in the train while i'm in Korea, i saw the places are the same with the places i've been to!
and the lower part of course the proofs that i didnt lie about it. :D

fiuhh, lega dapat tell u guys. :D hihi
ok, i'm just sharing pictures with u guys. because i didnt put my pics during the visit to Korea that day. i have it in my old blog.
if u want to read it:
for the 1st day, HERE
2nd day, HERE
3rd day HERE
and the 4th day, HERE and HERE

5th, 6th and 7th day didnt include coz i was thinking, who might want to read this boring stories? so, i just quit writing bout it. :D

anyway, i'm glad to share this story to u guys.
for those yang tak sampai ke Korea lagi, u guys SHOULD!
korea is the best place for holiday!~

and for korean lover, u better go. coz, your ears will feel 'sedap telinga mendengar'. listen to their languagelah, of coz! tak payah nak pelik atau jakun sangat sebab akan selalu dengar. kalau kat Malaysia dgr je bahasa yg satu nih, terus berpaling. pandang je orang tu. gayatlah katakan.. hihi

ok, tu je nk share lah kot. sempat jugak update di tengah2 kesibukkan aku presentation hari ni hah..
semalam dah lepas 2, hari ni lagi 1. woo!!
wish me luck.

sarang a.k.a love
MissD

Saturday, 12 November 2011

1000th Follower!!

Salam.
Annyeong.
Bonjour.


wait up! 1000th follower? follower kau pun tak sampai 100 nak 1000 pulak? berangan je lebih..
ok2. bukan apa. aku jeles dengan bloggers yg lain. selalu fikir, bilalah follower aku nak naik macam tu.
macam mana nak naik? update pun macam line biskut chipsmore. kejap ada kejap tak ada..
kalau rajin sampai 5 entry 1 hari *metafora, hiperbola*.
tapi kalau malas, sampai spider pun dah buat sarang! huhu

yelah, patik bukan apa *cheewah, patik.*.. biasalah kalau dah bergelar student tu kan. 
dan aku nak tekankan kat sini yang BUDAK ART AND DESIGN memang selalu tak ada masa dengan benda2 macam ni. kerja aja kalah gunung Everest!. bila lah nak mengupdate blog lagi, kerja lagi, assgnment lagi, makan lagi, mandi, cuci kaki. eh. 

bukan aku je lah. i bet everyone yang namanya student mmg selalu busy kan? haruslah busy kot! kalau tak busy, bukan student namanya~! kih3
mana kerja lapangan lagi, field trip lagi, research lagi. *perlu ke buat list?* XD

anyway, my point is. satu hari nanti insyaAllah bilangan follower aku akan meningkat menjadi seramai follower Fatin Liyana kan? *errr~*
oklah, tak kisah lah berapa ramai. yang penting aku selalu stalk follower2 aku *masa rajinlah*.. :D
doa2 lah aku selalu rajin..
dya rajin. dya rajin. dya rajin. dya rajin. *thanks sebab baca*

hoho harap2 lepasni rajin betullah aku.. huk3

oklah, rumah makcik buat kenduri kau sempat update blog ye. ha, rajin tak aku? rajin tak? hoho

chowuu dulu lah eh..


sarang a.k.a. love
MissD

Wednesday, 9 November 2011

Sorry, Friend!~

Salam.
Annyeong.
Bonjour.


sorry, friend. for having u trouble *maybe?*
saja je nak mengenakan kawan aku sorang nih. bukan apa.
sebab tengah bosan yang terlampau dan rasa pening menyelubungi kepala otak!


my dizzy get worst when he even ask me how's my work. ommo!
i didnt touch my work yet. because i'm having my fever and dizziness..
so, i got a plan on him..
hihi 
sorry ya friend!
tapi beliau agak siot sikit ye, bila aku suruh melawat and he gave me all the reasons.. funny pown ada.
anyway, he is a hillarious buddy. good to have friend like u. u make my day, today!~ :D


p/s: oh ya. i just learn how to put this fb cut. thanks to Anis Adila!~ hoho


sarang a.k.a. love
MissD

End of Facebook. Good or Bad?

Salam.
Annyeong.
Bonjour.



yesterday i read the shared articles said that Zuckerberg wanted to close facebook very soon.

[Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March of 2012. Managing the site has become too stressful.
“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”
Zuckerberg went on to explain that starting March 15th of next year, users will no longer be able to access their Facebook accounts. That gives users (and Facebook addicts) a year to adjust to life without Facebook.
“After March 15th, 2012 the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back after Facebook goes out of business.”
Zuckerberg said the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.
“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”
Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.
“What am I going to do without Facebook?” said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. “My life revolves around it. I’m on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?”
However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.
“I’m glad the Facebook nightmare is over,” said Jon Guttari, a single parent from Detroit. “Now my teenager’s face won’t be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her.” ]
oh well, this is a HAPPY news! why?

1st of all. fb has become more and more 'tak betul'. do u get what i mean? yelah, macam2 dah sekarang ni. 
ada yang tetiba keluar IM kawan kita say 'hi'. tak ke pelik tu? lagi2 bila kawan yang tak pernah tegur sapa *faham yang fb ni buat tambah friend list je bkn kenal pown semua dlm list tu.*
lepas tu bila kita balas 'hi' tu tadi mesti ada keluar link suruh entah pape. kalau kita tekan mesti nanti jadi entah pape kat fb page kita *tak pernah tekan so, xtau apa dia
kira macam kena hack lah ni. buat kusut kepala otak je kan?

2nd of all, kalau baby keluar2 perut mak je dah pandai cakap, mesti diorang akan cakap 'mak, nak acc FB!' *ok, tipu*.
i mean, kids of the age 5 pown dah tau guna fb tau. faham pulak diorang bahasa internet ye? one of my cousin asked my sis to make him a fb acc. my sis says no! no way she gonna make for him. this is total nonsense. kau tu baru darjah 3 dah nak fb2 bagai. sunat pown belum. kau nak ber'fb' dgn siapa? dah ada makwe ke? adoi lah budak2 sekarang. reason dia sebab cousin2 lain pown dah ada fb. my sis replied, kalau nak sangat mintak orang lain buatkan. no way i'm gonna make it for u. merajuk terus budak tu. kalau aku ada kat tempat kejadian, memang aku basuh cukup2 budak kecik tu. 

aku dapat email pown masa darjah 6 tau? tu pown lepas bermandikan air mata merayu kakak aku. :D

mesti korang terfikir:
-bila fb dah tak ada nanti, how to communicate with friends?
-mesti semua dah lost contact. 
-'alamak! tak sempat nak mintak num telefon'. 
-silap2 ada yang hilang boyfriend/girlfriend bila fb dah lesap! :D

hello kawan! fb nak bubar, twitter kan ada? :D
atau activekan balik myspace, friendster etc kalian tu.. :D

siapa suruh 'berkawan' semata2 nak naikkan jumlah friend list korang tu? nak menunjuk ke? add je entah sesape sesuka hati. sampaikan ada 2 page acc lagi tuh.. kelaaas kau Jah!~


p/s: lepas ni nak active twitter je. :D
add gua tau @adiliahmad.. XD

sarang a.k.a. love
MissD

Unreasonable Reason!

Salam.
Annyeong.
Bonjour.

i just got back from my friend's house a.k.a my ustazah's house this evening.~
just a few of them came. but it still ok. :D

ok, bukan nak cerita pasal tu..
just curious: KENAPA KAWAN2 TAK SUKA DATANG RUMAH AKU?? *BIG question mark here!*


pernah tak kawan2 dtg rumah korang? lepak2. sleepover. slumberparty. LOL. etc.
it is one of girls' dream of having friends coming over to their place and chit chatting. siapa yang tak nak kan?
kecuali lah kalau dia tu kedekut sangat tak bagi kawan datang rumah. XD

girls have lots and lots of thing to talk about. gossipping, kutuk mengutuk tu biasa lah *oopss!*
play games. oh, seronoknya kalau kawan aku datang rumah and do all of this stuffs. happy lah!

tapi yang aku pelik tu, rumah aku ni 'keras' ke sampai tak ada yang berminat nak datang? *memanglah keras! rumah batu!~ gila tak keras?*
hey, my house is doing fine ok. tak ada benda2 yang'tu' InsyaAllah.

so, aku sangat berterima kasih to my friends yang sudi datang rumah aku *long time ago*
nak jugak kau datang rumah aku kan? walaupun sekarang kau macam dah tak sudi.

ha, to my friends yang tak sudi datang tu, sila lah jgn bagi reasons yang tak masuk dek akal ye. i know u better.
kalau tak sudi cakap aje. ni tak, bagi alasan macam budak2. come on lah. korang dah tua kot!

apa alasan diorang? *ermm, boleh bongkar ke?*
bolehlah kot? nak bagi diorang sedar sikit.
aku pernah mention kat entry ni.
tu satu.

lagi satu.
Tak Tau Jalan.
hello! jarak antara rumah kau dgn rumah aku bukan macam dr johor ke Penang ok!. 1 negeri kot kita ni.
tak logik lah bagi alasan tak tau jalan.

dulu aku pergi rumah kau, kau ingat aku tau jalan? kau ingat senang nak carik rumah kau? kau ingat aku biasa dengan jalan ke rumah kau tu dulu?
so, kenapa kau tak boleh bersusah2 cari rumah aku macam aku pernah carik rumah kau dulu? rumah aku tak ada alamat? nak ke rumah aku tak ada signboard? *kampung aku feymes ok! setiap simpang ada signboard sekarang ni!* ha, lagilah tak logik alasan yang kau bagi tu.

seriously, sekarang ni aku tak suka gila dengar alasan 'Aku tak tau jalan la nak pegi rumah kau'.
Seriously TAK MUNASABAH!.

kalau aku boleh bersusah payah carik rumah kau, kenapa tak kau? ngaku je yang kau tu kawan aku, kawan baik aku. tapi, jalan pergi rumah kawan baik sendiri pown kau tak tau. tak payah ngaku kawan lah oi!
lainlah kalau kau tu dari  Indonesia ke, Saudi Arabia ke. patut lah jugak kau tak tau jalan ke rumah aku ni.

aku rasalah kan. nanti aku kahwin macam mana lah ye? tak payah jemput kawan2 aku lah kot? yelah KORANG KAN TAK TAU JALAN.~ buat ape aku nak jemput orang yang memang tak sudi belajar jalan ke rumah aku? betul x?

kalau readers semua ada kawan macam ni marah tak?

kalau rumah kalian yang kat KL tu maybe lah kot sebab sesak etc. ni kat kawasan kampung kot? entah lah. aku pown tak faham kenapa kawan2 aku semua macam ni.
salah pilih kawan ke aku?

benda ni simple je. tapi bila difikir2 balik, memang boleh membawa kepada kemarahan bila dibagi alasan yang tak masuk dek akal!.
aku pernah kena marah dengan mak aku pasal ni tau.
sebab kawan nak datang rumah, cancel last minute.
sampai sekarang mak aku ungkit kot cerita ni.
so, patut ke tak korang marah?

Lu Pikirlah Sendiri!~
*mood: marah ni!*


p/s: agak2 lepas entry ni publish, ramai tak kawan2 aku nak datang rumah? hihi

p/s 2: aku tak berniat nak offense sesiapa, tapi kalau terasa, amiklah peluang yang mana ada selagi aku kawan kau. sebab aku ni sudi je tolong kawan2 aku. walaupun tanpa sedar yang korang sebenarnya gunakan aku. terima kasihlah banyak2 ye.. :P


sarang a.k.a. love
MissD


Thursday, 3 November 2011

Contest Tema Blog Paling Unique!!

Salam.
Annyeong.
Bonjour.


uniquekah blog ini? *eh, salah language!* hik3

so, this contest is all about the uniqueness of your blog. 
what are u waiting for?
click this banner for more information!~ :D



but i want to be the 2nd winner!~
because i really2 need a blog makeover!~ hihi XD


sarang a.k.a love
MissD

Wednesday, 2 November 2011

Let's Play Games #1 - Brainstorming, People!

Salam.
Annyeong.
Bonjour.


hey, today is the last week before i start a mid-sem break! *can't wait! HARI RAYA!!!~*
and tomorrow is the last class for this week.
my class schedule is being messy and me too! LOL!

so, today, while waiting for another lecturer to come in, me and my friend play a game . :D
a brainstorming game. i get a headache playing it!~ :D

what game do we played?

this what it is:
1. find a word with alphabet C.
2. change the pronounciation from 'si' to 'ci'
(instead of changing the C into K, u say the C)

don't get it?
here some example:

Me: Co-lor (it suppose to pronounce like this: kalor)
She: co-mu-ni-ca-tion (komunikesyen, change the middle C too)
and keep giving out the words. 

it won't work with word 'change' 'chalk' 'chair' 'charity' 'chamber' etc.

u know sometime some words might be laughable to u and some might not. :D
so, it is like doing 2 work in a same time.
brainstorming and it is funny.

actually, me and my friend here always play games like this. it helps u to improve your english and find a new words. :D


TRY IT!~
and u'll love it!

i love brainstorming!


p/s: tomorrow we'll try for alphabet R. hihi XD

sarang a.k.a. love
MissD


Wordless Wednesday #4 - Pick IT!!

Salam.
Annyeong.
Bonjour.



PICK IT!
v
v
v
v
v

V



pick your nose!
oh, so great!~
XD

sarang a.k.a. love
MissD

Body Complex!

Salam.
Annyeong.
Bonjour.

what is body complex?

body complex is unsatisfictionfaction with your body. or your complains bout your body. *kire macam tak puas hati kat badan sendiri lah ni.*

Korean Idol tend to state their body complex. *or maybe other people*

example:
short finger
long finger
big thigh
longer lower body
longer upper body
wide forehead
long arms
big feet
small teeth
big ears
etc.

but sometimes they do state that this as a body complex:
fingers too short
feet too small
small face
no double eyelid
big eyes
etc.

what the heck is this? 
for muslims like me, we should satisfied with what Allah has made us into..

as stated in the Quran, (Firman Allah SWT)
"human is the best creation amongs all."
(Surah at-Tiin ayat 4)

so, why should we be unsatisfied with it?
we should be thankful we have complete limb. compare to those disable persons. right?

so, i am thankful i am born with complete limb. even i am slightly overweight *ok, many! @.@*
 but i can still walk, talk, see, hear, smell and touch!

Proud to be ME!
thank you Allah.. :)


p/s: not trying to offense anyone but dont complain about your 'imperfect' body just because u see it that way. try ask others about yourself and do a self-reflection. 
don't say that u are fat when you are skinnier than fat person! *hate that some people tend to complain bout this especially girls! try to compare between u and me and u know that U ARE SKINNY!!*
XD



sarang a.k.a love
MissD


Tuesday, 1 November 2011

Trainee Admin..

Salam.
Annyeong.
Bonjour.


hey, just a short entry.. to promote to my readers that i am currently a trainee admin *yeah, they have it* at page K-Pop Fever.

and to KPopers!
Please like this page.. XD thank u!

i have been chosen by the highest admin. thanks to Admin K!
this will need me to active in that page as a trainee along this month..
and my admin name is 'Trainee_UnnieD_'

we'll see how far i can go on this page.. :D
hopefully i can make it trough the process and be an admin.. 
because u know how am i respond to this KPop thingie.. :D *i loveeeee it like a bacteria on your skin! EWWWW~*



comel kan 2PM? hihi


sarang a.k.a Love
MissD

Monday, 31 October 2011

Be a genie! Grant somebody that cash prize of RM 10K! #NescafeChilllah

Be a genie! Grant somebody that cash prize of RM 10K! #NescafeChilllah

How does getting rewarded through sharing sound like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sound like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Segment #11 - Hey, I'm Crazy Kpoppers! XD

Salam.
Annyeong. *to show that i'm true kpopper!~*
Bonjour.

this segment is needed me to story about kpop *of course!*



okay, i'm a big big big fan of KPOP.! when i said big fan, it really mean BIG!!

1. my laptop and hp is full with KPOP songs, MVs, Variety Shows, KDramas n Movies. *Hallyu habis lah ni*
2. i've spent my 4 months of semester break doing nothing but surf the internet and browse everything about KPOP. variety shows, music video, news, everything!
3. my house got 2 tv's. *not boasting* but to tell u that 1 tv is for me and my sis just to channel KBS World and One HD!
5. i've been to Korea just to see my fav country!!~ believe me girls and guys, Korea is great! *okay, how many time do i have to mention this??*
6. i have a ticket to 2PM Hands Up Asia Tour which i've mentioned it here!
7. i'm excited typing this entry. and if u realize that i've skipped number 4! :D
8. for more info about my obsession, click here .
9. oh ya, this entry is based on what i see and experienced..
10. for some laugh, click here...

ok, after reading the list, u guys must knew that i am interested in 2PM. and i am hot! HOTTEST!
they were called beastly-idol because of their beast-like attitude *eventhough it's not at all!* and because of their choreography.
yup! they are Beastly!~ XD
 what i like about them? THEIR ABS!!! worth craving for! hihi

i've been their fan since last year after the comeback of again & again and without u.
my bias was Nichkhun whom i'm not interested in anymore, and changed to 
JUNHO!
he has smiled-eyes!~ which i like the most bout him.. and He's KOREAN!~
BTW, I LOIKE KOREAN GUYS. XD
his silliness is adorable!~
he's my bias but doesn't mean that i like Rain! (which everyone said that they are like twins)

i have all their songs. truth said, i'm not a fan of JPOP, but their japanese songs made me listen to it.. and i got to admit that i'm still not into JPOP *sorry jpoppers!* but i like 2PM's J songs!~

here is 1 of the song.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/jGlJia9H9d8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

*if the box didn't appear, click this link : http://www.youtube.com/watch?v=jGlJia9H9d8 *

oh yeah, additional info. 
i'm also a fan of :

MBLAQ (bias: Seungho & Cheondung)
2AM (Jinwoon)
SHINee (Key & Onew)
ZE:A (Dongjun)
UKISS (Dongho & Eli)
BEAST (Yoseob)
TEEN TOP (Niel & C.A.P)
INFINITE (Hoya)
BOYFRIEND (Youngmin)
B1A4 (Jinyoung)
SUJU (Kyuhyun)

i got a word for some fanclubs from my fav groups.
I AM(2am) 
HOTTEST(2pm) 
BEAUTY(Beast)  
and 
A+(Mblaq) 
GIRLFRIEND(Boyfriend)!~ :D

eventhough i have so many boygroups in my list but the most i'm crazy about is my 6 abs men!

!!!2PM Obsession!!!
Love Letter!
He said it! he said the word-Im Your Man. i never Tired of Waiting coz he said I'll Be Back, Back 2 U someday. and i have Only U because u had Open Happiness for me. 
u have Gimme The Light and My Color so, don't leave me coz i can't live Without You, dear Angel
i Don't Stop Can't Stop because u give me this Tik Tok feeling in my every Heartbeat
because u Give It To Me an Electricity, Don't You Know?
I can't said that I Hate You when I Was Crazy About You. I Will Give You My Life, really!
  in my eyes, u are Hot and 10 Out of 10 Points! just put your Hands Up and Dance 2Night, All Night Long  because we're Just Like The Movies. I Know, u are the right guy.
Thank You for being here with me, my Ultra Lover!!~


p/s: the love letter could bring u a goosebumps. it happened to me too!~ haha!!
it's just for fun.. :D
and sorry for readers and NANA coz featuring this LONGGGGG entry.. :D
enjoy yeah!


sarang a.k.a love
MissD