About Me

My photo
Shah Alam, Malaysia
I am Realistic, Confident, Happy, and Funny. but I have attitude problem of Temper. That's why i am still single. who can bear with my temper, please come forward. I'll consider u. I am indeed searching for my Mr. Right :) . Currently persuing my Degree of Fashion Design at UiTM Shah Alam. I am a Malay, Java, Bugis, Minang, Banja, and all kind of mixes. but in the end, i am just a Malay girl. I have a loud voice, so u don't need a speaker instead of having ME! :D Enjoy!

Sunday, 12 August 2012

KPOP dan FASHION...

Assalamualaikum.
안 녕.
Bonjour.

sesetengah dari korang mesti peminat Kpop kan? bagaimana pula dengan Fashion?
aku tahu sekarang rakyat Malaysia dah ada Fashion Awareness kan? *well, some might not*

perkara ni terjadi pada semester yang lepas. di mana Fashion Department UiTM pergi ke Port Dickson untuk trip 3 hari 2 malam.
apa yang pasti adalah trip kali ni lebih membosankan kalau dibandingkan dengan trip yang lepas.. hurmm, maksud aku, bosan dari segi susunan jadual. banyak aktiviti sendiri dan kalau ada pun, tak teratur. games pown tak menjadi. tak faham aku macam mana diorang aturkan acara2 ni. anyway, aku bukan nak bash diorang. cuma nak memberi info.. huhu

andddd the last night was AMAZING!!! *or, might be not*
FASHION INTERNATIONAL NIGHT which part4 iaitu kitorang bertemakan Jepun. *thanks to the seniors to pick that for us..that is the life saving theme!*
aku menghabiskan 3 hari untuk menjahit costume yang tak berapa nak berjaya tu. dan aku pilih biru.. :)

dan semestinya persembahan kitorang kena selaras dengan tema kan. soo, we've decided to go for 2NE1's I AM THE BEST.. haa, ni keje aku and mirul lah. sape lagi yang would've thought of dancing to kpop kan? cuma untuk sesuaikan dengan theme, kitorang pilih lagu tu yang telah dijepunkan which means its jpop.. btw, same je.. :)
thanks to the unorganized schedule, we all have PLENTY of time to practise.. it's like the whole evening kitorang praktis. 
choreographer? of coz lah AKU! and mirul.. haha
bersungguh2 aku n mirul menyeragamkan tarian, change a bit of this and that.. so, biar senang semua orang nak ikut. make it simpler.fiuhh.. and thanks to the abang pekerja hotel tu coz bagi kitorang a good place to practised! and tak halau kitorang.. hehe

when the night comes, aku nerves giler.
lagi2 bila semua benda tak menjadi.
1) but aku tercabut sampai aku kena naik turun 2x untuk tukar kasut.
2) naikturun bilik lagi untuk ambik laptop sebab audio station kat situ tak boleh play harddisk.
3) jadi lagi kalut bila audio tak boleh play. 

tapi nasib baik before performance semuanya dah selesai. yeap, budak yang lain hanya sit back and rilex and enjoyed the other performance. aku yang berpeluh, berpenat turun naik, sorang pun tak tahu.. tu yang buat aku naik hangin. 

and our turn come. nerves giler kowt! sampai aku salah step. yeah, and one of my friend trip! haha malu je..
jom tengok persembahan yang tak mantap dari kitorang...:)
enjoy....

video


berterabur kan?
what do u expect from our 3 hours of practise and all of us aren't a professional dancers kot. this is the best we can do..:)
and thanks to the guys sebab bagi coorparation yang sangat bagus even masa latihan pun. 

and kitorang penerima tepukan yang paling gemuruh.. tak sangka ramai giler suka persembahan kitorang.
 but yet! after the performance, aku kena marah.
hah? yup, aku kena marah. maybe dia tak maksudkan sangat nak marah aku or maybe dia gurau je. but that's the best i can give after all the messed up before perf. kot! respect la aku sikit kan? kalau tak, korang takkan dapat menari pun kat atas pentas tu sebab tak boleh play lagu tau! *haa, marah ni*
and because of that, aku manangis, sentap, dan marah. lepas habis semua aku terus naik bilik and tukar baju! malas nak layan diorang nak bergroup photo lah whatsoever. diorang tak tau tu. yang tau cuma Najwa sebab dia ikut aku naik bilik. haha, dia pun malas layan kerenah budak lain. 

"people will not notice ur deeds, but people will notice ur mistakes" 
aku berpegang pada prinsip ni lepas kejadian tu.
and what makes me even angrier was tak sorang pun tau yang aku marah malam tu. bila diorang balik bilik, buat macam biasa je. like nothing happened. HAH! i'm surprised! all of that sh** happened. 

i'll keep that in my mind yang no one thank me for that WONDERFUL performance! yang ada adalah blame. hanya sebab aku salah step.THANKS GUYS! all of u made me aware of no one can impress no one..

but still, that night's performance is the most hillarious perf. of the night. semua orang expect kitorang menang tapi sayangnya, budak part3 menang dengan tema hindustan diorang. tak kisah,sebab hadiah tu, kitorang yang beli and bungkus.. haha!




p/s: i still laugh to our performance.. :D it's hillarious kowt! ROFL

costume outfit by Adilia Ahmad.. :)


사랑 a.k.a love,
MissD.



1 comment:

  1. dear friends! MissD's Story the Mory has change to the old blog. pls pay a visit and dont forget to follow!! :)

    http://dyadilia.blogspot.com/

    ReplyDelete